26 Eylül 2008 Cuma

Windows 7 Görücüye Çıkıyor

Microsoft söylentileri doğruladı. Vista'dan sonraki işletim sistemi Windows 7, önümüzdeki ay ön gösterimiyle yazılım geliştiricilerin beğenisine sunulacak.
Son günlerde Windows 7'nin beklenenden daha erken piyasaya çıkacağı söylentilerine Microsoft kanadından cevap geldi. Yapılan açıklamayla Vista'nın yerini alması düşünülen yeni işletim sistemi Windows 7'nin önümüzdeki ay yazılım geliştiriciler için bir ön gösteriminin
gerçekleştirileceği duyuruldu.
Alfa sürümü denilebilecek ön gösterimde işletim sistemi, Ekim ayında düzenlenecek olan profesyonel yazılım geliştiricilerine yönelik PDC konferansında ilk gösterimini gerçekleştirecek. Aynı zamanda Microsoft, Windows 7'nin gelişim sürecini yıllık etkinliklerle aktarmayı da planlıyor. Ancak işletim sisteminin raflardaki yerini alıp kullanıcılarla buluşması 2010'u bulacak.
PDC 2008'de gösterilecek ön sürümde, mevcut Windows sürümüne oranla ne gibi gelişmeler kaydedildiği, çekirdek yapısı, ağ özellikleri, donanım ve aygıtlar, kullanıcı arayüzü gibi değişimler gözler önüne serilecek. Windows 7 neler getirecek?
Aslına bakılırsa çekirdek yapısı aynen Vista'daki haliyle korunacak. Vista'nın üzerine inşa edilen Windows 7'deki en büyük yenilik ise çoklu dokunmatik işlemlere olanak sağlayacak olması. İlk olarak All Things Digital konferansında örnek sunumu yapılan uygulamayla kullanıcılar ekran üzerinde ellerini kullanarak işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Hiç yorum yok: